Follow Dashboard
music here

community gombang
Rabu, Februari 16, 2011 | 0 comments
Assalammualaikum semua.. selamat malam.. apa rondeng ngkape malam ni? nengok bersamamu ke? ajele ah.. ke ngeteh kedai king kong ke? ndeekkk olop,ngakpe buat apa? 

hahaha..tiba2 feeling nak cakap loghat orang kampung aku... korang ada? miahahhaa... korang pun taukan kat Malaysia nie banyak sangat loghat yang nenek moyang kita pakai sampai generasi sekarang pun tak tahu.. aku tabik lah kat anak jati kampung aku terutamanya generasi sekarang sebab telah menubuhkan COMMUNITY GOMBANG kat facebook.



nampak bertapa gah nya CG ni..hahhaa... gambar profile ni gambar pak cik aku,itam ajis gelornya.. maaf le,malam ni aku dok cakap guna loghat Gombang saja ya..kalau tak faham boleh le nanya aku ni..insyaallah aku jawab ya..

berbalik pada perihal cerita CG ni,mesti ngkape tertanya2 apa pasal CG ni ditubuhkan ye tak? aku pun dok tanya la pakar2 kat CG ni.. ajele tak sekara,diape suruh aku nanya orang2 veteran kat kampung aku pasal CG ni..diape suruh aku nanye mak tok aku,melak dah nguat diape ni. encek rozi selaku admin kat CG ni siap berfalsafah pulak..olop itu cakap,pipi diape licin dan molek lagi,dia suruh aku nanya pada orang yang pipinya dah calor balor katanya.. ajele,menjaga keterampilan betul encek rozi ni..

selain tu,ngape selaku ahli majlis kelab CG nie selalulah bertukar2 fikiran kat ruangan chat dibawah ni.. ajele ah... selalu le bertegur sapa dengan diape ni yang dah belajo dan duduk jauh2 dari Gombang..diape pun tahu kabo Gombang mana gayanya..gitu le hidup diape.. atang kalau free je,diape yang si olop ngadap game poker kat fb,atang tak sekare diape nie.. 


ni le contohnya.. maaf le..ada aku pulak situ. atang berguro je diape ni.. tak ada diape tak meriah le CG nie.. aku dok cerita2 ni,feeling2 hantu kak limah balik rumah bak kata si abg acid pun,"ce citer,ce citer".... hahahha... lupa pulak nak kenalkan siapa kah si kacak disebalik CG ni... mari le aku kenalkan siapa diape ni.. atang molek bebeno diape ni.. molek orangnya..**kejap lagi aku kena hambat dengan parang,atang muji lebih..

 kan dah cakap semuanya jejaka2.. harap maklum le ya,aku rasa yang dah kahwin cuma encek haidi a.k.a abg hai.. dan encek asid azali a.k.a abg acid melaknya yang lain tak berapa nak tahu le.. diape nie aje hebat2 semuanya.. ni le penyambung generasi Gombang nanti. aje gempak diape ni ndek oii...

meh aku nunjukkan berapa ramai ahli generasi Gombang ni pada ngkape..
aje sikit ya orangnya.. al maklumlah atang orang Gombang saja yang mendiami carta. jangan ngkape tak tahu.. bio sikit,jadi hubungan tu rapat antara ngape ndekk oii.. selain itu,CG ni banyak le post maklumat yang berguna pada semua buat panduan. sebagai contohnya..

 lepas tu ada lagi banyak lah yang penduduk gombang yang maju ni post seperti..



 lihatkan bertapa mesranya mereka semua ini.. ngkape tak merasa ndekk kalau tak naruh fb ni.. orang Gombang sekarang ni dah naruh wireless,brodband le.. macam2.. dari yang veteran hinggalah ke cucu cicit..semuanya rata2 naruh fb.. ajele,baik fb ni nyatukan orang Gombang.. ajele ku gemor gitu gayanya...

baiklah,dah kemalam nya.. nak tido.. esok nak ngopek..kang tak bangun pulak.. ada yang kena berghazal pagi2 pulak sebab tak bangun2.. jadi melawat2 le COMMUNITY GOMBANG.. 
salam ikhlas,
maznie atiq...

Label: , , , ,



Old things | New things