Follow Dashboard
music here

AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA
Khamis, Februari 17, 2011 | 2 comments
Assalammualaikum semua.. selamat petang..apa rondeng ngkape petang nie? kalau kat kampung aku ni ada pasor lambak..pasor lambak paling glamour gamaknya.. tadi aku dah mati rondeng,aku pun godeh2 le fb nie..tiba2........feeling2 seram le ngkape ni..aku jumpa artikel yang bertajuk " AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA". baca tajuk je aku ni dah ngandai kan kertas yang dok cakap pasal perabut,spa dan apa lain tu berbahaya ke? ajele tak sekare.. gamaknya,ngkape bacale apa yang diberitahu polis. jangan ngandai bukan2 dan ambik benda ni bagai penting olop dan ndekk oii.. gamaknya ndekk le sebab diape ni selalu sangat menjaga keterampilan..

-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... . Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kereta dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!


BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.

Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.

Zaman la mcm2 boleh jadi.Kena banyak beringat

pinjam dari encek google..
hampa pakai gini gaya lebih baik..
baiklah...make sure korang semua berhati2 ya dengan pencuri yang mempunyai akal beribu2 nie... jangan sampai kita pula yang menjadi mangsa..
^^


salam iklas,
maznie atiq


Old things | New things
pinjam dari encek google..
hampa pakai gini gaya lebih baik..
baiklah...make sure korang semua berhati2 ya dengan pencuri yang mempunyai akal beribu2 nie... jangan sampai kita pula yang menjadi mangsa..
^^


salam iklas,
maznie atiq


Old things | New things